A sorozat korábbi részei itt olvashatóak.

Írtam már itt a blogon az alapértékek fontosságáról, a cégkultúra kialakításában betöltött szerepükről, valamint arról, hogyan segítenek Neked beazonosítani a megfelelő embereket.

A mai könyvajánló főszereplője is ebben kíván segítséget nyújtani akkor, ha fontos a cégnél a csapatmunka és a csapatjátékosok.

Patrick Lencioni – Az ideális csapatjátékos

A szerző 11 könyvet írt már főleg team management témában, emellett a The Table Group nevű menedzsment tanácsadó cég alapító elnöke.

Sokat foglalkozott a vállalati alapértékekkel és ezek cégkultúrára gyakorolt hatásával.

Ebben a könyvében egy fiktív történeten keresztül mutatja be azt a három tulajdonságot, ami ahhoz kell, hogy valaki jó csapatjátékos legyen.

A történet Jeffről szól, akit felkérnek egy olyan építőipari kivitelező cég vezetésére, ahol már tanácsadóként dolgozott korábban.

Megbízása elején rögtön egy nagy kihívással szembesül. Elnyertek két komoly beruházási projektet is, melyeket csak akkor tudnak teljesíteni, ha nagyjából 60 embert felvesznek rövid időn belül.

Azonban nagyon nem mindegy, hogy 60 milyen embert vesznek fel, ezért a vezetői csapattal kidolgozzák a felvétel szempontrendszerét.

Mivel a legfontosabb, hogy jó csapatjátékosokat találjanak, ezért meghatározzák, hogy mik egy jó csapatjátékos legfontosabb tulajdonságai, majd kezdetét veszi a munka.

Lencioni szerencsére nemcsak egy könnyen olvasható sztorit írt, de a könyv utolsó harmadában az elméleti hátterét is átadja a leírtaknak.

Ez utóbbi rész nagyon fontos, hiszen önmagában a történet nem elegendő ahhoz, hogy a gyakorlatba is átültethető legyen minden.

Az elméleti részben segít a szerző abban, hogyan tudjuk megállapítani valakiről, hogy rendelkezi-e a szükséges tulajdonságokkal.

Másrészt segítséget nyújt az olvasónak abban is, hogy mit tegyen, ha a három szükséges tulajdonságból 1, 2 vagy akár mindhárom hiányzik az illetőből.

Ha egy jó csapatot szeretnél felépíteni magad köré, akkor mindenképpen olvasd el a könyvet!

preloader image
Az oldal hamarosan betöltődik.
Call Now Button